назад

Права і обов’язки військовослужбовців обговорювали на базі Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області

На базі Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області відбулося засідання круглого столу, під час якого представники центру спільно з начальником відділення Військової служби правопорядку Полтавського зонального відділу Військової служби правопорядку підполковником Романом Падалкою обговорили напрямки співпраці й організацію заходів, спрямованих на правовий захист військовослужбовців.

Основною метою Закону України «Про Військову службу правопорядку у Збройних силах України» є зміцнення законності, правопорядку та військової дисципліни у Збройних Силах України, забезпечення конституційних прав військовослужбовців. Закон визначає статус, основні завдання, організацію та принципи діяльності Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, права, обов’язки, заходи соціального і правового захисту та відповідальності її військовослужбовців.

Під час зустрічі підполковник Роман Падалко разом з очільницею Регіонального центру Оленою Демченко обговорили проблемні питання, які виникали у 2019 році, а також окреслили ті заходи, які плануються провести у 2020 році (круглі столи, робочі зустрічі тощо).

«У своїй роботі Регіональні центри з надання БВПД взаємодіють з різними силовими структурами. Правовий захист, а також надання юридичних консультацій та розяснень для військовослужбовців – є одним із напрямків нашої діяльності. Тож ми налаштовані на співпрацю й надання необхідної правової допомоги», – зазначила Олена Демченко.