назад

Консультування громадян засуджених до умовно-дострокового відбування покарання

21 січня фахівцем Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Тетяною Жалобною та 17 січня фахівцем Драбівського бюро правової допомоги Сергієм Михликом проведено консультування громадян засуджених до умовно-дострокового відбування покарання, які перебувають на обліку у Золотоніському та Драбівському відділах філії ДУ “Центр пробації” у Черкаській області.

Клієнтів системи пробації поінформовано, що кожен громадянин має знати, що будь-які правові питання можливо вирішити звернувшись до системи БПД. Існують різні можливості отримати безоплатну правову допомогу, а саме:

– звернутися особисто до центру чи бюро правової допомоги.

– отримати роз’яснення чи консультацію під час роботи дистанційного та/або мобільного пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

– зателефонувати до єдиного контакт-центру системи БПД за тел.: 0-800-213-103.

– скористатися  довідково-інформаційною платформою правових консультацій «WikiLegalAid», яка дає можливість знайти відповіді на найактуальніші правові питання.

Система надання безоплатної правової допомоги функціонує для того, щоб
кожна людина мала можливість захистити свої права. Право на безоплатну правову допомогу мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

Громадян доведено до відома, що завітавши до місцевого центру чи бюро правової допомоги вони отримають інформацію щодо відновлення порушених прав, консультації і роз’яснення з юридичних питань, допомогу у складанні заяв, скарг, інших документів правового характеру, крім процесуальних.

Кожен має знати, що в будь-якій ситуації, яка стосується кримінального переслідування, він може розраховувати на правову допомогу адвоката від системи БПД. Вона буде надана безоплатно.

«Якщо вас затримали працівники правоохоронних органів за підозрою у вчиненні злочину або адміністративного правопорушення, у вас є право на захист, який ви можете здійснювати самостійно або залучити адвоката. Про кожен факт затримання повідомляється Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який забезпечує прибуття адвоката системи БПД для здійснення Вашого захисту. Ви маєте право вимагати негайного конфіденційного побачення з захисником», – зазначила працівник центру Тетяна Жалобна.

В рамках роботи дистанційних пунктів працівниками центрів надано ґрунтовні роз’яснення з питань спадкового, сімейного та земельного права.