назад

Права та пільги для учасників АТО обговорювали на зустрічі з військовослужбовцями у Конотопі

KoM 2017 24 07 zahyd vyjskovy Konotop321 липня представники Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Олександр Муха, Валентина Волік та Оксана Козіна на базі 36 шляхо-відновлювального загону Держспецтрансслужби провели правопросвітницький захід ” Права та пільги учасників АТО”.

Директор центру Олександр Муха ознайомив присутніх із роботою місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; надав інформацію про категорії осіб, які мають право на отримання послуг адвоката за рахунок держави та категоріями питань, з якими звертаються до місцевого центру клієнти. Зокрема він зазначив: «Безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, яка надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів держави. Це передбачає, що роботу адвоката у справі оплачує держава, тому для особи така допомога є безкоштовною».

KoM 2017 24 07 zahyd vyjskovy Konotop

Валентина Волік розповіла присутнім про успішні справи клієнтів центру та надала розяснення щодо захисту прав військовослужбовців.  Оксана Козіна познайомила присутніх із можливістю використання електронних сервісів Міністерства юстиції для отримання різних довідок. Вона розповіла про умови доступу до електронних сервісів. Також було надано інформацію про роботу контакт-центру у Сумах, основним завданням якого є надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань усім, хто звертається на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103. Дана інформаціє є важливою для військовослужбовців, які під час ротації, перебувають у зоні конфлікту в Донецькій та Луганській областях, та часто мають потребу у отриманні правових консультацій. Роботу контакт-центру забезпечують 6 фахових юристів, які надають правові консультації з питань земельного, трудового, сімейного, кримінального, цивільного, адміністративного права. Всі учасники заходу отримали інформаційні матеріали із контактами та адресою Конотопського місцевого центру.

KoM 2017 24 07 zahyd vyjskovy Konotop2

Довідково:

Адреса центру:

41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липово – Долинський та Недригайлівський райони Сумської області.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103.