назад

Правник бюро розповіла ветеранам про механізм отримання житлової субсидії

IMG 20181016 102633Днями начальник Вільногірського бюро правової допомоги Оксана Нужна провела зустріч у міській організації ветеранів під час якої ветерани дізнались про нюанси отримання житлової субсидії у 2018-2019 роках.

Зокрема, людей похилого віку цікавили перелік документів, які подаються для отримання субсидії, доходи, які враховуються та не враховуються для призначення субсидії, перерахунок субсидії, розрахунки щодо визначення розміру субсидій, підстави припинення надання субсидії, випадки, в яких житлова субсидія не призначається та ін.

Оксана Нужна розповіла, що громадяни мають право звернутися з письмовою заявою до Департаменту соціально-гуманітарної політики по місцю реєстрації з питань нарахування чи перерахунку субсидії. Заява, як наголосила фахівець, пишеться в 2-х екземплярах: один екземпляр для надання до установи, а інший залишається у заявника з відміткою дати, вхідного номеру та прізвищем особи, яка прийняла заяву. У ній зазначаються анкетні дані заявника та мета запиту, а також спосіб надання відповіді – письмово, поштою чи електронною поштою, усно, по телефону. У разі відмови ДСГП прийняти таку заяву заявник може:

–          звернутися за допомогою до Вільногірського бюро правової допомоги;

–          надіслати лист до ДСГП з рекомендованим повідомленням;

–      отримати відповідь, роз’яснення чи довідкову інформацію, звернувшись на урядову «гарячу лінію» за номером телефону 1545 у цілодобовому режимі та безкоштовно з мережі фіксованого зв’язку Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Лайфселл. Для підприємців діє «гаряча лінія» за номером: 0-800-503-045. Для громадян України, які перебувають за кордоном, номер телефону урядової «гарячої лінії»: +38(044)284-19-15;

–          оформити звернення можна також через веб-сайт Урядового контактного центру за адресою: www.ukc.gov.ua

Також під час зустрічі ветерани отримали інформаційні буклети системи безоплатної правової допомоги та буклети проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

Нагадуємо, що всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2018/10/7{/gallery}