назад

Правники Кам’янського місцевого центру з надання БВПД здійснили візити до відділів пробації

3viber imageУ рамках правопросвітницького проекту «Всеукраїнський тиждень права» фахівці Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали відділи пробації м. Кам’янське. Правники обговорили проблемні питання пробації та її взаємозв’язок з наданням правової допомоги громадянам, які засуджені до виконання кримінального покарання.

Так, 9 листопада 2017 року відбувся круглий стіл на базі Кам’янського міського відділу з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації. У заході взяли участь директор Кам’янського місцевого центру з надання БВПД Сергій Лисак, заступник начальника Кам’янського міського відділу з питань пробації Олена Чепурко, психолог Ульяна Андрущук, фахівці Ірина Нестеренко, Наталія Чвертка, Марина Глоба, Олена Сучкова, Олеся Сай та Ельвіна Головіна. Спеціалісти обговорили випадки, коли вчиненню злочинів передують складні життєві обставини людини. Саме тому одними із найголовніших завдань пробації є соціально-виховна робота із засудженими, підтримка таких осіб на шляху до змін. Адже важливо, щоб людина знайшла свій шлях до нормального життя та не вчиняла злочинів повторно.

15 листопада пройшов круглий стіл на базі Дніпровського районного сектору Кам’янського міського відділу пробації. На ньому були присутні начальник районного сектору Євген Демченко та інспектори Тетяна Лукашова та Віта Короленко. Правники центру наголосили на тому, що співпраця  центрів з надання правової допомоги  з органами пробації на сьогоднішній день є дуже важливою. Оскільки особи, котрими опікуються органи пробації,  є більш вразливими в питаннях реалізації своїх прав. У них,  як і у  інших громадян України,  виникають проблеми з реалізацією права на працю, сплати комунальних послуг, реалізацією права на оскарження  судових рішень у апеляційному та касаційному порядках, сімейні негаразди тощо.

16 листопада директор Кам’янського місцевого центру з надання БВПД Сергій Лисак відвідав Заводський районний сектор Кам’янського відділу з питань пробації, де відбулась зустріч з в.о. начальника сектору Наталією Кунюк та інспекторами Володимиром Кузнюком, Яною Чесноковою і Артемом Редько. Сергій Лисак акцентував увагу співробітників служби пробації на тому, що кожна людина повинна знати, що у випадках порушення її прав з боку органів державної влади, комунальних служб, роботодавців та інших осіб вона може звертатися за захистом до центрів з надання безоплатної правової допомоги, де вона отримає правову допомогу безкоштовно.

Коли засуджений громадянин бачить піклування з боку держави, допомогу у вирішенні складних життєвих питань, вона здійснить вибір на користь законослухняного життя і головне завдання пробації – виправлення громадянина, буде досягнуто. Це стало одним з важливих меседжів які намагались донести під час відвідин органів пробації фахівці системи БПД. Одним з виявів такої уваги є робота правників у центрах та бюро правової допомоги, які завжди готові надати фахову консультацію та за потреби захистити інтереси своїх клієнтів у суді.

Нагадуємо, що Кам’янський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:  м. Кам’янське, вул. Москворецька 14, 1 поверх.

Дізнатися розташування найближчого до вас бюро або місцевого центру з надання БВПД  можна за телефоном гарячої лінії 0 800 213 103

{gallery}news/2017/11/10{/gallery}