назад

Правники системи БПД Дніпропетровщини продовжують активну роботу з біженцями

 1 149985075220556 282011 липня 2017 року у дніпровському сквері  Героїв відкрилась фотовиставка «Прояви людяності». Експозиція присвячена біженцям та їх проблемам у сучасному суспільстві. На заході побували і фахівці Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На сьогодні проблема біженців і вимушеного переселення є однією із найгостріших викликів для світової спільноти. Фотографії, представлені на виставці, висвітлюють життя переселенців та їх досвід інтеграції у місцеві спільноти в Україні та Канаді. За кожним знімком – нелегка доля біженців. Люди покинули свої домівки з багатьох причин, у першу чергу – через бойові дії.

«Питання біженців актуальне для України з огляду на велику кількість внутрішньо переміщених осіб. Тільки за офіційними даними в нашій області їх близько вісімдесяти тисяч. Дуже важливо, аби країни, які приймають біженців, мали не тільки функціональні механізми допомоги. Найголовніше – щоб корінне населення  толерантно ставилося до тих, хто шукає притулку», – наголосив під час свого виступу на відкритті виставки радник голови Дніпропетровської ОДА  Віталій Литвин.

«Проблема біженців – одна з нагальних у сучасному світі. Потрібно всіляко підтримувати цих людей, в першу чергу – через правовий захист і матеріальну допомогу», – у свою чергу зазначив представник Управління Верховного комісару ООН у справах біженців ООН у Дніпрі Мулусеу Мамо.

У ході виставки представники Центру провели вуличне інформування щодо права осіб на безоплатну правову допомогу, зокрема з числа біженців та внутрішньо переміщених осіб.

До відома. Міжнародний день біженця заснований Генеральною Асамблеєю ООН у 2001 році на честь 50-річчя Конвенції ООН про статус біженців. Кожного року цей день відзначають 20 червня. 

Нагадуємо, що у разі порушення ваших прав, ви можете звернутися до Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел. (056)742-82-30, (099)232-77-89.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}news/2017/07/6{/gallery}