назад
15.08.17

Право дитини на захист обговорювали у Охтирці

OkM 2017 08 14 probacia  5Забезпечення інтересів дитини – це дії та рішення, що спрямовані на задоволеня індивідуальних потреб дитини, відповідно до її статі, віку, особливостей. Право на захист визначається охороною дитинства, що і стало темою для обговорення під час спільного семінару 14 серпня між Охтирським МЦ з надання БВПД та Охтирським міськрайонним відділом з питань пробації.

Участь у семінарі взяли інспектор Наталя Ярошенко, фахівець із соціальної роботи Анна Лобовньова, психолог Аліна Павленко та особи, які перебувають на обліку.

Інтегратор Охтирського МЦ з надання БВПД Марина Лапоног розповілапро основні положення Закону України «Про охорону дитинства». Зокрема, вона акцентувала увагу присутніх на право дитини на контакт з батьками. На законодавчому рівні передбачено, що дитина, батьки якої проживають у різних державах, має право на регулярні особисті стосунки і прямі контакти з обома батьками. Дитина та її батьки для возз’єднання сім’ї мають право на вільний в’їзд в Україну та виїзд з України у порядку, встановленому законом.

OkM 2017 08 14 probacia  1

Також звернули увагу на таке актуальне питання як перебування дітей у закладах, в яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.  «Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність», – розповіла Марина Лапоног.

OkM 2017 08 14 probacia  4

Присутнім також доведено інформацію, що працівники таких закладів мають право перевіряти документи дітей.

Залишено контактну інформацію Охтирського МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13, т. (05446) 4-22-23.