назад

Право засуджених на правову допомогу обговорювали у Райківській випраній колонії управління ДПтС України у Житомирській області (№ 73)

04.08.2016 - kolonia 3З метою забезпечення доступу засуджених до безоплатної правової допомоги 4 серпня фахівці Бердичівського місцевого центру з надання БВПД – начальник відділу правоосвітництва та взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Ольга Сікорська та головний спеціаліст відділу правової інформації та консультації Юрій Антонюк – завітали до Райківської виправної колонії управління ДПтС України у Житомирській області (№ 73).

Відповідно до Європейських пенітенціарних правил засуджені мають право на отримання правової допомоги. «Ця категорія громадян потребує консультацій, має знати свої права та обов’язки під час ізоляції від суспільства, – зазначив заступник начальника колонії із соціально-виховної та психологічної роботи, капітан внутрішньої служби Олександр Котлярський. – Засуджені мають право користуватися послугами юриста, як за свій рахунок, так і через систему безоплатної правової допомоги.  Правоосвітня робота є одним із основних аспектів та напрямків діяльності колонії».
Представники місцевого центру для початку провели правоосвітню лекцію для засуджених виправної колонії на тему: «Надання правової допомоги. Права та обов’язки засуджених».

04.08.2016 - kolonia 4

«Правова допомога засудженим, на нашу думку, вкрай необхідна. Адже вона сприяє формуванню у засуджених правової культури, виробленню вміння користуватися правовим інструментарієм у практичній діяльності, забезпечить їм правову захищеність після звільнення», – констатувала інтегратор Ольга Сікорська.
Під час заходу правники акцентували увагу на основних положеннях міжнародних стандартів прав засуджених та ув’язнених (Європейські пенітенціарні правила та Мінімальні стандартні правила поводження з в’язнями), нормативно-правових актах України, що регламентують порядок відбування кримінальних покарань, статус засуджених та осіб, які утримуються під вартою.
Після лекції провели прийом засуджених із особистих питань, зокрема: порядок відновлення втрачених документів; підготовка та подання заяв до Європейського суду з прав людини; відкриття спадщини; порядок та умови оформлення розлучення та сплати аліментів.

04.08.2016 - kolonia 2 04.08.2016 - kolonia 1