назад

Правопросвітницький захід та надання правової допомоги у Чернігівському міському центрі зайнятості

19 серпня 2022 року головним фахівцем зв’язків з громадськістю та пресою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Інною Тищенко, головним юристом відділу Чернігівського місцевого центру Світланою Махріною,фахівцем відділу рекрутингу Чернігівського міського центру зайнятості Марією Лазаренкою та провідним фахівцем з питань зайнятості Світланою Карнаухою  провели правопросвітницький захід на тему: «Загальні питання зайнятості» та надали правову допомогу людям, які знаходяться  на обліку біржі зайнятості.

Під час зустрічі присутніх осіб було проінформовано про: порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги; способи захисту прав людини; правила перетину кордону; порядок отримання компенсацій за пошкодження або знищення нерухомого майна внаслідок війни; отримання допомоги з використанням платформи Є-допомога; правовий статус внутрішньо переміщеної особи; їх права та соціальні гарантії.

Також, говорили яка допомога є по безробіттю , які є види робіт та як Чернігівський міський центр зайнятості допомагає в пошуках роботи.

Висвітлено зміст частини першої статті 24Кримінального кодексу України та проінформовано про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Після проведення заходу було надано юридичну консультацію. За отриманням правової допомоги звернулось одна особа, якій було надано консультації з питань соціального забезпечення та пенсійного права.