назад

Правопросвітництво для мещканців Пологівської громади. Співпраця з Гуманітарним штабом

Юристи центру часто здійснюють роз’яснення чинного законодавства в гуманітарних центрах, де внутрішньо переміщені особи отримують гуманітарну, соціальну, психологічну допомогу.

Представники державних і громадських організацій об’єднаних територіальних громад Запорізької області, які безпосередньо надають таку допомогу, іноді самі потребують правової допомоги.

У гуманітарному центрі Пологівської територіальної громади Сергій Плецький провів черговий захід з роз’яснення положення ст.40 Кримінального кодексу України про відповідальність за правопорушення, скоєне під фізичним чи психологічним примусом.

“ З початку відкриття Гуманітарного штабу, наш центр постійно проводить інформаційні та правопросвітницьки заходи для жителів Пологівської громади”   розповідає  Сергій Плецький, начальник Запорізького бюро №2.

Головна мета роботи Гуманітарного штабу – організація надання гуманітарної допомоги мешканцям Пологівської міської територіальної громади, які знаходяться, як на тимчасово окупованій території, так і тим, які евакуювалися до обласного центру.

Нагадуємо :

Не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками.

Питання про кримінальну відповідальність особи за заподіяння шкоди правоохоронюваним інтересам, якщо ця особа зазнала фізичного примусу, внаслідок якого вона зберігала можливість керувати своїми діями, а також психічного примусу, вирішується відповідно до положень статті 39 Кримінального кодексу.