назад
20.03.17

Правопросвітницька робота працівників Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги

16.03.2017 lekciua Chornukhunska ZOSH I III st Galenko Y.S. 2

Протягом минулого тижня фахівці Лубенського місцевого центру з надання БВПД та його бюро провели низку заходів спрямованих на інформування широких верств населення (школярів, безробітних, ВПО) про їх права, алгоритм дій задля вирішення правових питань на практиці, поінформували про систему БВПД  та як громадяни можуть скористатися послугами фахівців. Головне завдання, яке стоїть перед системою БВПД, не лише донести інформацію громадянам про їх права, а роз’яснити, як вони можуть ними скористатися, захистити, у випадках посягання на них.

Так, 16 березня 2017 року головний спеціаліст Чорнухинського бюро правової допомоги Юлія Галенко провела лекцію для учнів 7-А та 7-Б класів Чорнухинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему: «Запобігання випадкам домашнього насильства». Працівник Бюро розповіла учням, що будь-який вид жорстокого поводження з дітьми веде до найрізноманітніших наслідків, але їх об’єднує одне – шкода здоров’ю дитини чи небезпека для його життя.  Закон України «Про охорону дитинства» забезпечує захист прав дітей. Під час уроку діти були активними, їх цікавили приклади життєвих ситуацій. Працівник БВПД розповіла про систему безоплатної правової допомоги пояснюючи, що кожен може отримати правову допомогу звернувшись до бюро. По завершенню уроку усі присутні отримали інформаційні матеріали.16.03.2017 lekciua Chornukhunska ZOSH I III st Galenko Y.S. 3

Напередодні відбулася лекція в Лубенському центрі зайнятості на тему: “Правовий захист внутрішньо переміщених осіб”, участь у якому взяв начальник відділу представництва Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Сергій Супрун.seminar Suprun 13.03.2017

Працівник БВПД пояснив присутнім, що особа, яка зареєстрована як внутрішньо переміщена, має право звернутись до будь-якого центру з надання безоплатної правової допомоги і отримати її безкоштовно  за рахунок держави. Під час лекції відбулося широке обговорення практичних проблем. Сергій Супрун надав відповіді на усі питання, та наголосив, що Лубенський місцевий центр правової допомоги постійно проводить активну роботу щодо підтримки та допомоги всім внутрішньо переміщеним особам. Також повідомив присутніх про дистанційний пункт безоплатної правової допомоги, який знаходиться на території центру зайнятості. По закінченню лекції було надано буклети.

Згідно графіку проведення спільних заходів на базі Оржицького районного центру зайнятості відбувся семінар на тему: «Офіційне працевлаштування – мій захист» за участю начальника Оржицького бюро правової допомоги Ігоря Рожка.13.03.17 seminar Orzhitsya center zayniatosti kerivnyk bureay Igor Rozhko

Під час семінару, керівник бюро правової допомоги розповів присутнім про нововведення у Законі України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, що набрали чинності 05 січня 2017 року та більш детально обговорили норми статей Кодексу законів про працю України, Закону України «Про зайнятість населення» та Закону України «Про відпустки».

Нагадуємо, що за отримання безоплатної правової допомоги громадяни можуть звернутися до Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду), тел. (05361) 61-120. Лубенський місцевий центр поширює свою діяльність на м. Лубни та Лубенський район.

Оржицьке бюро правової допомоги  знаходиться за адресою: с-ще. Оржиця, вул. Центральна, 22, тел. (05357) 9-18-47.

Чорнухинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Чорнухи,вул. Центральна,30, тел. (05340) 5-17-43.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.