назад

Правопросвітницька робота Шосткинського місцевого центру в дошкільному навчальному закладі

ShM 170906 02  Виховання громадян у дусі поваги до права, інформування про їх права та можливості, реалізації є одним із першочергових завдання системи безоплатної вторинної правової допомоги. Інформаційна робота населення про правові норми проводиться постійно і розпочинається ще з дошкільних навчальних закладів, де фахівці системи БВПД і проводять ознайомлення найменших громадян нашої держави з правом в ігровій, та іншій доступній для них формі.

Відповідні заходи щодо особливостей ознайомлення дітей з правом проводяться також і для педагогічних працівників дошкільних навчальних закладах, у ході яких, також інформують про свою діяльність.

Тож, 6 вересня інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна відвідали Шосткинський дошкільний навчальний заклад «Горобинка».

ShM 170906 01

У ході зустрічі фахівець центру провела для колективу закладу інформаційний захід, присвячений популяризації системи безоплатної правової допомоги. Розповіла про те, що являє собою первинна і вторинна правова допомога, перелік послуг, які можуть отримати громадяни, звернувшись до установи БПД, а також про те, як отримати безоплатного адвоката, та хто має право на його послуги.

Поспілкувавшись із завідуючою дошкільного закладу Ганною Пастущенко інтегратор центру домовилася про проведення правопросвітницьких заходів для дітей старшого дошкільного віку, для батьків щодо роз’яснення прав та обов’язків, які стосуються виховання дітей та тематичних лекцій для педагогічного колективу дошкільного навчального закладу.

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.