назад

Правопросвітницький захід для працівників Ямпільської центральної районної лікарні

ShM 170906 01 6 вересня головний спеціаліст Ямпільського бюро правової допомоги Анна Куліш для трудового колективу приймального відділення Ямпільської центральної районної лікарні, провела правопросвітницький захід на тему «Бюро правової допомоги. Переваги та можливості».

«У бюро кожен громадянин може отримати безоплатну юридичну консультацію, роз’яснення положень законодавства та скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України. Соціально незахищені громадяни (люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти тощо) одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва інтересів особи в суді. Але основна мета бюро правової допомоги спрямована на підвищення правової грамотності населення», – зазначила Анна Куліш.

Мова також йшла про шляхи подолання правових проблем у медичному, сімейному, трудовому праві.

«Одним з пріоритетних напрямів державної політики має бути здоров’я населення. Держава гарантує кожному право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування», – акцентувала увагу Анна Куліш. Присутнім були наведені приклади реального захисту прав та інтересів громадян.

Наприкінці заходу усім присутнім надано інформаційно-правопросвітницькі матеріали з контактними даними Ямпільського бюро правової допомоги.

До відома: для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Сумська обл. смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 12, тел.: 05456-2-20-50.