назад

Взаємодія правової допомоги з відділом освіти в Тростянці та ліцеєм в Охтирці

OkM 20170906  5На сьогоднішньому етапі формування громадянського суспільства в нашій державі на чільному місці знаходиться проблема виховання громадянина України, здатного жити у правовій державі. Тож 6 вересня, у рамках укладеного Меморандуму про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації,

директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир здійснила робочий візит до директора Державного професійно-технічного закладу «Охтирський професійний ліцей» Анни Горобець.

OkM 2017 05 09 zustrich 1 1

OkM 2017 06 09 seminar 1 1

 

У процесі спілкування було обговорено графік проведення правопросвітницьких лекцій на новий навчальний рік та досягли домовленості щодо інформування батьків під час загальних зборів про систему правової допомоги.

Аналогічна зустріч відбулась і в Тростянецькому відділі освіти. 5 вересня заступник начальника Тростянецького бюро правової допомоги Вячеслав Тютюнник разом з головним спеціалістом відділу освіти Тростянецької РДА Петром Кузубом обговорили шляхи подальшої співпраці та підвищення ефективної діяльності, правопросвітницьких заходах для учнів старших класів, що спрямовані на виконання норм Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

OkM 2017 05 09 zustrich 2

Взаємодія між Тростянецьким бюро правової допомоги та відділом освіти при Тростянецькій РДА є важливим фактором можливості захисту прав людини, сприяючи  підвищенню правової обізнаності як педагогічних колективів, так і школярів.

«Наше бюро правової допомоги надає громадянам безоплатну правову допомогу, а також доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України на рівні територіальної громади, також працює як «фронт-офіс» щодо прийняття документів від громадських формувань», – зазначив Вячеслав Тютюнник.

Тростянецьке бюро правової допомоги: вул. Л.Татаренка, 4 тел. (05458) 6-60-52.

Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; тел. 4-22-23.