назад

У Шостці провели правопросвітницьку бесіду про права співвласників багатоквартирного будинку

ShM 170906 14 У зв’язку з житловою реформою останнім часом особливо актуальними стали питання, пов’язані з діяльністю ОСББ. Все частіше представники об’єднань звертаються до правників системи безоплатної правової допомоги з приводу стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, складнощів організації обєднання співвласників багатоквартирного будинку. Тому важливими на сьогодні є роз’яснення законодавства у цій сфері,

зокрема, щодо заборгованості і відповідальності правління ОСББ.

З цією метою 6 вересня інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна для представників багатоквартирного будинку, який розташований в Садовому мікрорайоні м. Шостка провела правопросвітницьку бесіду «Права співвласників багатоквартирного будинку.  Як реалізувати свої права».

ShM 170906 11

У ході бесіди Юлія Зацаринна висвітлила загальні питання щодо діяльності ОСББ та особливостей законодавчих змін, а також нюанси стягнення заборгованості за ЖКП з членів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, пояснила, що означає «добровільний внесок», організація та проведення загальних зборів та ведення протоколів ОСББ.

Під час зустрічі мешканка будинку повідомила, що їй потрібно отримати довідка про склад сім’ї для отримання соціальної допомоги, але голова ОСББ відмовила в отриманні довідки, зазначивши те, що в жінки заборгованість за комунальні послуги.

ShM 170906 12

«Якщо голова ОСББ відмовляється видавати довідку про склад сімї  доведеться оскаржувати це рішення або до органів місцевого самоврядування, або до суду. Фізична особа має право на захист свого особистого немайнового права від протиправних посягань інших осіб. Захист особистого немайнового права здійснюється способами, встановленими главою 3 Цивільного кодексу України», – зазначила Юлія Зацаринна.

ShM 170906 13

У разі необхідності, звертайтеся до Шосткинського МЦ з надання БВПД: м. Шостка, вул. Горького, 4; т. (05449) 7-30-94, 7 -28-05.