назад
06.01.17

Правопросвітницькі заходи для педагогів м. Кременчука та Кременчуцького району

04012017zasidannyametodobednan1

04 січня 2017 року працівники Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у засіданні районного Методичного об’єднання учителів історії та суспільних дисциплін Кременчуцького району, що проходило на базі районного методичного кабінету відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Кременчуцької райдержадміністрації.

На засідання було запрошено начальника відділу Держгеокадастру в Кременчуцькому районі, який прокоментував зміни в земельному законодавстві; начальника Кременчуцького районного відділу ДРАЦС, яка надала інформацію стосовно дії норм сімейного права в часі та юриста відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Кременчуцької райдержадміністрації, чий виступ був присвячений реформуванню трудового законодавства.

Крім того, 04 січня 2017 року начальник відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого центру Світлана Терещенко провела інформаційну зустріч для викладачів Кременчуцького педагогічного коледжу ім. А.С. Макаренка.04012017pedkoledj1

Метою  даних заходів стало ознайомлення педагогічних працівників  із змінами у законодавстві України, з правом на отримання доступу до безоплатної правової допомоги та діяльністю місцевого центру.04012017pedkoledj3

Тож, Світлана Терещенко, зазначила, які особи мають право на безоплатну вторинну правову допомогу; перелік документів, необхідних для підтвердження належності до суб’єктів БВПД; про адвокатів, які працюють в системі БПД; про систему безоплатної правової допомоги; про Кременчуцький місцевий центр та територію, яку він обслуговує. Не оминули увагою корисну інформацію, яка стосується нових змін до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», що наберуть чинності 5 січня 2017 року. Зокрема, зміни відбудуться в частині розширення кола осіб, які мають право на вторинну правову допомогу, та підвищення порогу малозабезпеченості для отримання доступу до такої допомоги.

Окремо було наголошено на тому, що місцевий центр у межах своєї діяльності проводить тематичні семінари, лекції, зокрема у навчальних закладах, закладах позашкільної, післядипломної освіти, навчально-виховних закладах для дитей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та ін. з метою підвищення їх правової свідомості, культури та освіченості, запобігання злочинності.