назад

Правопросвітницькі заходи для учнів Одеського юридичного ліцею

3MC licey 3Під гаслом «Молодь-наше майбутнє!» фахівці Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели правопросвітницькі заходи для учнів 9-10 класів Одеського юридичного ліцею. 

На протязі останніх двох тижнів Центр відвідали учні трьох класів, для яких директор Алла Лавренюк та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Наталя Мельник провели лекції на тему: «Безоплатна правова допомога: становлення та розвиток системи в Україні».

Під час заходу присутні дізнались про історію становлення системи безоплатної правової допомоги в Україні, повноваження регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, відмінні риси безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, суб’єктів права на БВПД, відкриття бюро правової допомоги, практики надання безоплатної вторинної правової допомоги.

3MC licey 1

Окрему увагу було приділено тим змінам, які відбулись у повноваженнях місцевих центрів, зокрема надання безоплатної первинної правової допомоги, прийняття та видача фронт-офісами документів під час державної реєстрації громадських формувань, створення відділу представництва для надання БВПД клієнтам Центру на рівні з адвокатами системи БПД, надання громадянам доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Крім того, було обговорено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», проведено порівняльний аналіз в частині суб’єктів права на БВПД до та після внесення відповідних змін.

3MC licey 2

3MC licey 3

На завершення заходу, після підведення підсумків, проведено опитування учнів щодо актуальних тем, висвітлення яких на правопросвітницьких заходах Центру буде для них цікавим.

До бібліотеки Одеського юридичного ліцею Центром було передано Збірку «ПРОти НАСильства», створену та опубліковану в рамках проекту Громадського радіо «Протидія насильству в родині», який реалізується за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні». 

3MC licey 4

———————————————————————

 Третій одеський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

 Адреса: вул. Отамана Головатого, 1, м. Одеса, Україна, 65003

 Електронна адреса: odesa3.odesa@legalaid.gov.ua

 Скайп: legalaid_odesa3 

 Телефон: (048) 723-19-09, (048) 723-19-29

       Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103