назад

Правопросвітницькі заходи Кременчуцького місцевого центру та його бюро

22112016centrzainytostikremenchyk

22 листопада 2016 року в.о. директора Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іриною Пушкаревською проведено робочу зустріч з директором Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості Віктором Калашником.

         У ході зустрічі обговорено подальшу співпрацю спрямовану на забезпечення реалізації державної політики у сфері зайнятості населення та розширення можливостей доступу до безоплатної правової допомоги громадян, зокрема для осіб, які звертаються до центру зайнятості.

         Також, було досягнуто домовленостей щодо облаштування в приміщенні центру “Дистанційного пункту доступу до правової допомоги”, проведення тематичних семінарів для  громадян, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, залучення працівників системи правової допомоги до участі у заходах на базі центру зайнятості, поширення інформаційних буклетів з правових питань.

         За результатами зустрічі підписано Угоду про співробітництво та організацію взаємовідносин між Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Кременчуцьким міськрайонним центром зайнятості.

22 листопада 2016 року головним спеціалістом  відділу «Кобеляцьке бюро правової допомоги» Ілоною Бобрищевою проведено семінар для учнів 9-го класу Кобеляцького навчально-виховного комплексу №1 на тему: «Права дитини в Україні».22112016seminarkobelyku

         У ході семінару було розглянуто основні положення, які визначені  у міжнародних актах, що стосуються прав дитини, а саме:  Декларація прав дитини 1959р, Конвенція з прав дитини 1989р. Також проаналізовано і національне законодавство щодо забезпечення прав дітей, шляхи та механізм їх реалізації.  Це, насамперед,  Конституція України,  у контексті статей  24, 51, 52,53, Закон України “Про охорону дитинства”,”Про освіту”,  “Про молодіжні та дитячі громадські організації” та  інші.  Ілона Бобрищева розповіла учням, які права дитини передбачені законодавством  у сфері сімейного, трудового законодавства, майнових відносин.

         Також увагу учасників семінару було зосереджено на обов’язках дітей, які покладаються на них з настанням відповідного віку, при цьому зазначено особливості кримінальної, адміністративної та цивільно-правової відповідальності неповнолітніх за здійснення ними відповідних злочинів, проступків та правочинів. Учасниками семінару велась цікава і жвава дискусія з обговорення зазначених питань. 

         Цього ж дня головним спеціалістом Глобинського бюро правової допомоги Оленою Коверзай проведено робочу зустріч з спеціалістом Глобинського районного центру зайнятості Тетяною Новосел, під час якої було обговорено та вирішено організаційні питання щодо  облаштування дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги в приміщенні Глобинського районного центру зайнятості.22112016centrzainytostiglobino

        З метою подальшої співпраці, задля забезпечення прав і свобод громадян у сфері зайнятості населення, директором Глобинського районного центру зайнятості Олександром Морозом був підписаний меморандум про співпрацю між  Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  та Глобинським районним центром зайнятості.

22 листопада 2016 року в.о. начальника відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» Аліна Литовченко спільно з начальником Козельщинського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Вікторією Філоненко провели прийом громадян в приміщенні Козельщинського бюро правової допомоги.22112016spilniypriyomkozelhina1

       Громадяни звертались для вирішення проблемних питань в галузі реєстрації актів цивільного стану, зокрема, щодо  порядку отримання повторного свідоцтва свідоцтва про шлюб.

       З даних питань в.о. начальника відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» Аліною Литовченко та начальником Козельщинського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Вікторією Філоненко були надані вичерпні роз’яснення та рекомендації щодо обрання громадянами механізмів захисту своїх прав.

        Спільні прийоми з начальником Козельщинського районного відділу ДРАЦС проводяться постійно відповідно до затвердженого графіку.

22 листопада 2016 року головним спеціалістом відділу «Семенівське бюро правовоїдопомоги» Світланою  Сінельник  проведено робочу  зустріч із прокурором Лубенської місцевої прокуратури  Сергієм Чинчиком.22112016prokuratyrasemenivka1

         В ході зустрічі  було обговорено питання роботи відділу, було повідомлено про порядок надання консультацій з правових питань, прийом звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги.  Обговорено питання щодо подальшої співпраці в області надання правової допомоги громадянам в захисті прав при обранні запобіжних заходів в кримінальному провадженні, при адміністративних затриманнях а також спільної допомоги незахищеним категоріям громадян. На інформаційних стендах прокуратури розміщено інформаційні листівки про діяльність Бюро правової допомоги.