назад

Правопросвітницькі заходи сприяють підвищенню рівня правової обізнаності школярів

PA0714737 жовтня 2016 року відповідно до плану заходів присвячених Дню юриста працівники Ніжинського місцевого центру з надання БВПД провели для учнів Ніжинської загальноосвітньої школи I-III ступенів №10 профорієнтаційну бесіду « Юрист – моя майбутня професія» та вікторину «Знай свої права».

Під час спілкування із учнями 6-В класу Ніжинської загальноосвітньої школи I-III ступенів №10 працівники центру розповіли про специфіку професії юриста, пояснили окремі статті Конвенції про права дитини та Конституції України, зосередили увагу на необхідності знати свої права, розуміти свої обов’язки , але не порушувати права інших. В ході розмови учні із задоволенням розмірковували над змістом відомого вислову «Права однієї людини закінчуються там, де починаються права іншої», підтверджуючи його правоту прикладами із життя.PA071470
Вікторина «Знай свої права» додала уроку позитивного настрою. Школярі активно залучалися до моделювання ситуацій, знаходили правильні шляхи вирішення, в процесі гри, надавали свої власні, дитячі та безпосередні відповіді на запитання, із захопленням пригадували героїв відомих казок, які порушували права людини.
Такі правопросвітницькі заходи сприяють підвищенню рівня правової обізнаності населення, допомагають дітям набути елементарні знання про найважливіші закони нашої держави, сприяють виробленню вміння використовувати ці знання у повсякденному житті.PA071469
Нагадаємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з 09:00 до 18:00 за адресою: м. Ніжин, вул.Богуна, 8 (3-й поверх) або зателефонувати тел.: (04631) 2-40-05. Також, можна цілодобово та безкоштовно у межах України отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.