назад

Правопросвітницький тиждень про права дитини: лекція для студентів-журналістів

Упродовж вересня тривав правопросвітницький тиждень системи безоплатної правової допомоги, присвячений правам дитини. Лекції з метою кращої поінформованості учнів та студентів про свої основні права проводяться фахівцями усіх Центрів безоплатної вторинної правової допомоги Львівщини.

Правопросвітницьку лекцію-бесіду «Захистити права дитини» для студентів першого курсів факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана франка провела комунікатор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Уляна Мацько сьогодні, 24 вересня.

Упродовж лекції Уляна Мацько розповіла майбутнім журналістам про основні права дитини у 14, 15 та 16 років, відповідно до роз’яснень, розроблених системою безоплатної правової допомоги.

«Так, у 14 років дитина має право самостійно звертатись до суду за захистом своїх прав; обирати лікаря; працювати за згодою одного з батьків у період літніх канікул (24-годинний робочий тиждень; брати участь у розпорядженні аліментами на своє утримання», – звернула увагу студентів фахівець Регіонального центру.

Не менш вагомим питанням, вартим окремих акцентів, була протидія домашньому насильству. «Діти є важливою категорією осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, в тому числі потерпілі від домашнього насильства», – зазначила Уляна Мацько. Вона також підкреслила, що ніхто з учнів та студентів не повинен бути байдужим свідком вчинення насильства.

Студенти-журналісти запитували щодо зв’язків Центрів з надання безоплатної правової допомоги з мас-медіа, а також чи звертаються журналісти за правовою допомогою.

Наприкінці лекції учасники активно цікавились діяльністю Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області; які правові консультації є найбільш поширеними під час звернень клієнтів та інші актуальні питання.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).