назад

У Львові обговорили механізми медіації в проекті відновного правосуддя

Презентація проєкту «Впровадження відновного правосуддя в Україні» відбулась за участі заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Віри Іськович у приміщенні Апеляційного суду Львівської області.

Зустріч мала на меті обговорення місії, ролі, завдань та механізмів медіації у рамках пілотного проекту впровадження відновного правосуддя в 6-ти регіонах України, серед яких і Львівщина.

Серед учасників презентації були також прокурори, судді у кримінальних справах, офіцери служб пробації, соціальних служб, громадських організацій.

В обговоренні взяли участь медіатори: Ірина Федорич, Ірина Демоненко, Уляна Воробель, а також адвокат, медіатор системи безоплатної правової допомоги Тетяна Малерик.

Проект покликаний об’єднати зусилля експертів і фахівців у галузі кримінальної юстиції для розроблення рекомендацій щодо подальшого застосування відновного правосуддя та у разі необхідності для внесення змін до законодавства України.

Довідково

9 вересня 2019 року громадська організація “Інститут Миру і Порозуміння” (ІМіП) разом з Верховним Судом провели друге засідання Координаційної Ради в рамках проекту «Впровадження відновного правосуддя в Україні», за підтримки Фонду демократії Організації Об’єднаних Націй (UNDEF).

Проект “Впровадження відновного правосуддя в Україні” реалізується за фінансової підтримки Фонду демократії ООН. Проект має на меті зміцнити спроможність українських громад здійснювати відновне правосуддя для боротьби зі злочинністю, вирішення конфліктів і сприяння виправленню завданої злочином шкоди шляхом створення механізмів застосування програм відновного правосуддя.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській  області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).