назад

Правопросвітницький урок “Зупинимо булінг разом!”

Систематичні штовхання, підніжки, крадіжки, вимагання грошей, погрози, шантаж, принизливі погляди та жести – це далеко не увесь перелік ознак булінгу, з яким часто-густо зіштовхуються учні під час шкільного життя. Як діяти у випадку булінгу? До кого звертатися за допомогою? Як допомогти тим дітям, які страждають від цькування та як зупинити агресора? Про ці та інші питання, 19 вересня 2019 року, розповіли учням 4 – В класу ЗОШ № 15 м. Луцька фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області та Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Під час заходу, який відбувся у межах реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», діти за допомогою інтерактивних технологій ознайомились із поняттям булінгу, його типовими ознаками, видами, наслідками, відповідальністю за його вчинення, а також про те, куди звертатися за допомогою.

Пам’ятайте, що ситуації із цькуванням та залякуванням потребують негайного втручання. Ви можете отримати безоплатну правову допомогу, юридичну інформацію та консультації, а також послуги адвоката, звернувшись до найближчого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги», – акцентувала увагу дітей під час уроку Ірина Кушпетюк.

Четвертокласники проявили неабияку зацікавленість проблемою булінгу та обізнаність у частині захисту своїх прав.

Серед дітей було розповсюджено буклети “Зупинимо булінг разом!” та «Твої права – твій надійний захист!», а також паспорти прав дитини.

Варто зауважити, що фахівці системи безоплатної правової допомоги Волині активно долучились до проведення Всеукраїнського тижня протидії булінгу, проводячи правопросвітницькі заходи у загальноосвітніх навчальних закладах, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження відповідальності за вчинення цькування та привернення уваги до цієї проблеми.