назад

Правопросвітницький захід для педагогів Сумщини

SuR 171017 01Які можливості відкриває для кожного громадянина система безоплатної правової допомоги в частині реалізації своїх прав, захист прав дітей-сиріт, та інших вразливих категорій громадян, попередження правопорушень підлітків, про це обговорено на черговій тематичній зустрічі з вчителями біології та екології, російської мови. Інформаційно-презентаційний захід проведено 17 жовтня для 30 слухачів Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Учасників інформовано про можливість отримання первинної та вторинної правової допомоги у місцевих центрах з надання БВПД та їх структурних підрозділах – бюро правової допомоги. Крім цього роз`яснено види правової допомоги. Особливу увагу приділено вразливим категоріям населення, які можуть звернутися для отримання вторинної правової допомоги, а саме для вирішення справи клієнта буде задіяно адвоката за рахунок держави. У рамках Меморандуму про співпрацю, підписаного з департаментом освіти і науки Сумської облдержадміністрації у серпні цього року, тісна співпраця з установами освіти

у проведенні правопросвітницьких заходів забезпечує правову обізнаність усіх учасників навчально-виховного процесу.

Під час  виступу Наталією Поставською, начальником відділу моніторингу діяльності місцевих центрів, наголошено про категорії громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. «Зростає довіра громадян до системи безоплатної правової допомоги. Про це свідчать такі статистичні показники, як кількість звернень. Якщо у 2016 році їх було 12580,  то станом на 17.10.2017 – 17419».

Зазначено, що мешканці області можуть скористатися Єдиним телефонним   номером системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 для отримання первинної правової допомоги у вигляді правових консультацій. Юристи контактного центру, що є структурним підрозділом Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, працюють щоденно із 7.00 до 21.00, без вихідних.  

Особливу увагу звернено на реалізацію в області проекту «Я маю право!». Учасників заходів інформовано про графік виїздів, з яким можна ознайомитися на веб-сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та сайт «Я маю право!», на якому розміщується актуальна правова інформація.

На завершенні учасникам заходу повідомлено про Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103, інформовано про місцезнаходження Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області та Сумського місцевого центру з надання БВПД та поширено інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».