назад

Як по-новому нараховують субсидії розповіли безробітним

7-117 жовтня 2017 року в рамках реалізації заходів загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО» фахівці системи безоплатної правової допомоги спільно із працівниками Новоселицького районного центру зайнятості провели інформаційний семінар для безробітних на тему: «Нові правила призначення та нарахування субсидії».

Зустріч з учасниками семінару проходила у форматі активного обговорення. Головний спеціаліст Новоселицького бюро правової допомоги Світлана Гузун відповідала на всі запитання, які потребували правового врегулювання. З’ясувалося, що досі проблемними питаннями для населення залишаються: кому і як нараховується субсидія, особливості врахування доходів при призначенні субсидії, терміни призначення та зміни в законодавстві щодо призначення субсидії.

7-2Новоселицьке бюро правової допомоги звертає увагу, що субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається виходячи із середньомісячного сукупного доходу осіб, які зареєстровані у житловому приміщенні і яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, за два квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія. А субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива – виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.

Після закінчення заходу працював мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Громадяни зверталися з питань трудового, земельного, сімейного права та деяких питань соціального захисту.

Опісля присутнім роздали інформаційні буклети.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Новоселицького бюро правової допомоги можна за адресою: м. Новоселиця, вул. Клубна, 3, тел. (03733) 5-07-20.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).