назад

Правопросвітницький захід для засуджених

У системі засобів виправлення і ресоціалізації осіб, які звільнені від відбування покарання з іспитовим строком, важливе місце займає соціально-виховна робота спрямована на формування прагнення до заняття суспільно-корисною діяльністю, сумлінного ставлення до праці, дотримання вимог законів та інших прийнятих у суспільстві правил поведінки, підвищення загальноосвітнього та культурного рівнів.
02 липня 2019 року керівником Чорнобаївського бюро правової допомоги Інною Копійкою спільно зі старшим інспектором Чорнобаївського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області (далі – орган пробації) майором внутрішньої служби Ярославою Швиденко проведено профілактичний захід для осіб, які перебувають на обліку в органі пробації, спрямований на запобігання вчинення повторних злочинів на тему: «Дай серцю волю – заведе в неволю».
Увагу присутніх зосереджено на важливості усвідомлення засудженими особами правових та соціальних норм, які є запорукою успішної ресоціалізації. Доведено до відома правові наслідки, які виникають у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень.
Наприкінці зустрічі учасників ознайомлено з проектом Міністерства юстиції України «Я маю право», поширено тематичні роздаткові матеріали. Досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці Чорнобаївського бюро правової допомоги та місцевого органу пробації.