назад

Правопросвітництво для суб’єктів пробації

Органи пробації є постійними та надійними партнерами системи безоплатної правової допомоги.  Правопросвітництво та консультування здійснюється як для працівників, так і для підоблікових органів пробації.  

  Так, 5 лютого 2020 року у  Семенівському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області заступниця начальника Семенівського  бюро правової допомоги Олена Вареник спільно із начальником Семенівського районного сектору філії Державної установи “Центр пробації” в Полтавській області провели тематичну зустріч з особами, які перебувають на обліку в секторі пробації на тему: «Відбування покарання не пов’язаного з позбавленням волі».

Представниця  бюро правової допомоги розповіла присутнім про види покарання, що не пов’язані з позбавленням волі, зокрема про порядок відбування громадських та виправних робіт. Також розповіла, що в разі, якщо суд, при призначенні покарання у виді виправних робіт, службового обмеження для військовослужбовців, обмеження волі, а також позбавлення волі на строк не більше п’яти років, враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, дійде висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням.

« У такому випадку суд ухвалює звільнити засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки. Тривалість іспитового строку та обов’язки, які покладаються на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням, визначаються судом. Іспитовий строк встановлюється судом тривалістю від одного року до трьох років». – додала вона.

Після інформаційної частини семінару, працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, де присутні мали змогу отримати роз’яснення з правових питань.