назад

Правопросвітництво у роботі із умовно засудженими

1З метою надання безоплатної юридичної допомоги засудженим до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі 20 квітня 2017 року відбувся семінар-навчання для умовно засуджених, які перебувають на обліку Коломийського міськрайонного відділу з питань пробації. У семінарі взяла участь начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Коломийського місцевого центру з надання БВПД Вікторія Смерек.

Серед організаторів зустрічі були представники Коломийського міськрайонного центру зайнятості та міськрайонного відділу з питань пробації. Захід спрямований на надання соціальних послуг особам, які перебувають у конфлікті із законом, їхній соціальній адаптації та профілактиці рецидивної злочинності.

Вікторія Смерек під час виступу порушила питання прав, пільг та гарантій соціального захисту малозабезпечених категорій осіб, передбачених Законом України “Про безоплатну правову допомогу”. Вона розповіла про види правових послуг, які надають клієнтам Регіональний та місцеві центри з надання БВПД, у тому числі із залученням адвокатів при вирішенні адміністративних, цивільних та кримінальних справ. З початку цього року, зокрема, до Коломийського місцевого центру з надання БВПД звернулося близько 1300 осіб, які отримали різного роду правові консультації, надано 42 доручення адвокатам для представлення інтересів громадян у судах. Вікторія Смерек закликала присутніх звертатися за юридичною допомогою до центрів і повідомила телефони та адреси роботи бюро правової допомоги, які діють у Коломийському районі.

Серед іншого на семінар-навчанні говорили про пошуки роботи, наявні робітничі вакансії на території району, навчання безробітних громадян. Представники центру зайнятості навчали присутніх основним правилам пошуку роботи, написання резюме, спілкування претендента на роботу із працедавцем. Окрему увагу учасників семінару звернули на питанні профілактики злочинності, протидії домашнього насильства. Умовно засуджених ознайомили із основними правовими документами, які спрямовані на захист жертв насильства.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

 

Місцеві центри з надання БВПД працюють за адресами:

            Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД

вул. Франка 4, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (0342) 55-90-66

Е-mail:frankivsk1.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Калуський місцевий центр з надання БПВД

вул.С. Бандери, 18, м. Калуш.

Телефон: (03472) 6-66-93

Е-mail:kalush.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Коломийський місцевий центр з надання БВПД

вул. Адама Міцкевича, 2, м. Коломия.

Телефон: (03433) 4-63-76

Е-mail:kolomyya.frankivsk@legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)