назад

Правова допомога для кожного: перший виїзд робочої групи до багатодітної сім’ї ромів

RR2Без доступу ромів до інформації про свої права неможлива їх повноцінна інтеграція у суспільство. Фахівці Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно зі спеціалістами міськрайонного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Житомирській області та Службами у справах дітей створили міжвідомчу робочої групи. Це реальний механізм надання правової допомоги та соціального супроводу таких родин, посилення їх правові обізнаності.

Перше відвідування багатодітної ромської родини відбулось 19 червня. Захід пройшов в рамках реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право” щодо забезпечення прав в українському суспільстві усіх громадян, в тому числі ромської національної меншини. До складу робочої групи увійшли директор Коростенського місцевого центру з нвдвння БВПД Сергій Орлюк, начальник Коростенського міськрайонного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Житомирській області Галина Жиліна, головний спеціаліст Служби у справах дітей виконкому Коростенської міської ради Оксана Стека.

RR1
Вони надали правові консультації. Прості життєві питання стосувались пенсійного забезпечення та реєстрації місця проживання. За словами Сергія Орлюка важливо створювати рівні можливості для участі ромів у суспільному житті. Саме тому необхідно проводити правопросвітницькі заходи та надавати правовий захист у разі потреби.

{module Коростенський МЦ}