назад
21.02.17

Правова допомога пенсіонерам та одиноким громадянам у Конотопському районі

KoM 170221 terzentr Popovka 0

20 лютого 2017 року працівники Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели правопросвітницький захід та прийом громадян на базі Попівського відділення територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району. Учасниками заходу були пенсіонери та одинокі громадяни, які обслуговуються у Попівському територіальному відділенні.

Дмитро СОЛЯНИК розповів присутнім про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, про процедуру призначення адвоката та випадки відмови у наданні послуг адвоката за рахунок коштів державного бюджету.

KoM 170221 terzentr Popovka 3

Оксана КОЗІНА інформула про можливості доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції у разі необхідності отримання інформаційної довідки щодо перевірки майнових прав, оперативної інформації про стан розгляду запитів до державних органів, відомості із реєстрів, що ведуться Міністерством юстиції.

KoM 170221 1

Валентина ВОЛІК розповіла про те, що за правовою інформацією, консультаціями та отриманням доступу до електронних сервісів Мін’юсту може звертатися кожен громадянин, але безоплатна правова допомога не надається з питань комерційної та підприємницької діяльності, а також юридичним особам. Усі учасники заходу отримали інформаційні матеріали з контактами центру.

 KoM 170221 terzentr Popovka 2

Після спільної зустрічі відбувся особистий прийом громадян, у ході якого спеціалісти центру надавали фахову правову допомогу з різних питань.

Довідково:

Адреса центру:

41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Тел. (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липово – Долинський район,

Недригайлівський район Сумської області.