назад

Правова допомога поруч. 58 764 клієнтів звернулися за правовою допомогою до Бюро правової допомоги.

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/09_18/03/1.jpg{/gallery}

1 вересня 2016 року це значна  дата для системи безоплатної правової допомоги. Саме цього дня два роки тому в Україні розпочали свою роботу 432 бюро правової допомоги, зокрема 25 з них працюють у Харківській області та 12 бюро правової допомоги у Луганській області.

{gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/09_18/03/1.jpg{/gallery}

1 вересня 2016 року це значна  дата для системи безоплатної правової допомоги. Саме цього дня два роки тому в Україні розпочали свою роботу 432 бюро правової допомоги, зокрема 25 з них працюють у Харківській області та 12 бюро правової допомоги у Луганській області.

Бюро правової допомоги – це всеукраїнська мережа точок доступу до безоплатної правової допомоги, активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад.

З 01 вересня 2016 року за два роки успішної роботи до бюро правової допомоги в Луганській області звернулося – 18521 клієнтів, які потребували правової допомоги.

З 01 вересня 2016 року за два роки успішної роботи до бюро правової допомоги в Харківській області звернулося – 40243 клієнтів, які потребували правової допомоги.

{module 2018-09-03 Прес-конференція}

Про це сьогодні 03 вересня 2018 року на прес-конференції, яка проходила на базі правового клубу “PRAVOKATOR”  розповів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка.

Також він повідомив, що з відкриттям бюро правової допомоги в рази збільшилася кількість людей, які змогли звернутися за безоплатною правовою допомогою та отримати її. Насамперед, це мешканці віддалених районів та сіл, адже бюро правової допомоги запрацювали у малих містах та селищах. Так, зокрема, із  відкриттям бюро правової допомоги  у Луганській та Харківській областях з 1 вересня 2016 року за два роки їх роботи – 58764 мешканців територіальних громад змогли отримати правову допомогу.

Нагадуємо, що основними завданнями бюро правової допомоги є:

  • правопросвітництво у територіальних громадах;
  • надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій;
  • забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян;
  • забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Бюро правової допомоги є структурними підрозділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Працівниками бюро правової допомоги за 2 роки проведено – 5897 правопросвітницьких заходів. Здійснено 777 виступів у засобах масової інформації.

Система безоплатної правової допомоги постійно розвивається. Важливо, що ми відкриті для змін та сучасних викликів. Якщо на початку своєї роботи орієнтувались на задоволення правових потреб кожного клієнта, то сьогодні ми працюємо над посиленням правової спроможності об’єднаних територіальних громад.


 

Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua