назад
05.09.18

Правова допомога поруч

05 09 2018 1

Для пересічних українців слоган «Правова допомога поруч» викликає спонтанне запитання «Поруч – це де? І що це за допомога?». І саме на ці запитання сьогодні під час прес-конференції відповідали очільники системи БПД Вінниччини.

У прес-центрі Вінницької ОДА сьогодні зібралися директори місцевих центрів з надання БВПД, директорка Регіонального центру та працівники бюро правової допомоги, щоб представити клієнтам та представникам ЗМІ досягнення бюро правової допомоги за два роки роботи.

Захід розпочала Марина Лукіянова, очільниця системи БПД Вінниччини. Вона зауважила, наскільки важливу роль в життя пересічних українців відіграють бюро правової допомоги та які завдання вони виконують. Ні для кого не секрет, що право вирішення всіх суперечок зараз дуже на часі і все більше громадян намагаються вирішувати спори на правовому «полі бою». І саме в цьому їм дієво та вдало допомагають фахівці БПД. Пані Марина модерувала прес-конференцію та зосереджувала увагу присутніх на конкретних прикладах з діяльності місцевих центрів і бюро правової допомоги.05 09 2018 2

Не оминули й питання змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», про які докладно розповіла директорка Вінницького місцевого центру Лариса Пікановська. Зокрема пані Лариса скерувала присутніх на позитивних практиках бюро правової допомоги. Важливу тему на прес-конференції озвучив начальник Могилів-Подільського бюро правової допомоги Петро Ласкус: він говорив про доступ до правової допомоги дітей. Фахівець розповів, що часто питання, з якими звертають діти, вдається врегулювати медіацією, тобто перемовинами, та налагодити стосунки малечі з батьками. Проте у випадках, коли права дітей відверто порушуються, доводиться ставати на захист підростаючого покоління і навіть часом позбавляти батьків батьківських прав.05 09 2018 3

Під час прес-конференції важливі питання озвучили директори Козятинського та Томашпільського місцевих центрів. Пан Олександр Комар та Тетяна Нечипорук говорили про мобільні та дистанційні пункти консультування, розповідали про адресну правову допомогу та наголосили на важливості таких послуг для маломобільних груп населення.

Працівники Хмільницького, Вінницького та Теплицького бюро представили свої кращі практики, серед яких і суд із банком з подальшим зменшенням боргу, перерахунок суми за комунальні послуги, оформлення інвалідності, зміна суми аліментів на дитину з інвалідністю.

Захід продовжився у Креативному просторі «Артинов» зустріччю працівників усіх бюро правової допомоги, де фахівці БПД могли обмінюватися досвідом, спілкуватися, створити власний портрет працівника бюро та обговорити проблемні питання робочих буднів.05 09 2018 4

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106