назад

Правова освіта для працівників поліції

На запрошення Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ 28 січня відбулась зустріч фахівця системи безоплатної правової допомоги з працівниками відділів та відділень Головного управління Національної поліції України.

На зустрічі заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Ігор Королик наголосив про недопущення випадків неповідомлення центрів з надання правової допомоги щодо затримання осіб уповноваженим на це особам та дотриманню вимог Порядку інформування центрів з надання БВПД.

Впродовж лекційного заняття також обговорювали питання, які безпосередньо пов’язані з діяльністю працівників поліції. Варто зазначити, на занятті були присутні фахівці Тернопільської, Закарпатської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Ігор Королик наголошував щодо ролі системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, недопущення випадків катування у відділах й відділеннях поліції та ізоляторах тимчасового тримання. Працівник системи БПД роз’яснив щодо процедури призначення адвоката для надання безоплатної вторинної правової допомоги потерпілим, свідкам у кримінальних провадженнях.