назад

Правове становище засудженого у суспільстві

OkM 170821 1 121 серпня начальником Лебединського бюро правової допомоги Сергієм Івановим проведено семінар на тему “Права та обов’язки засуджених до покарання не пов’язаного з позбавленням волі” у Лебединському районному відділі з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України за участі керівника Анатолія Глуха.

Роботою було охоплено 8 осіб. Під час лекції були роз’яснені права та обов’язки згідно Конституції України та кримінально – виконавчого кодексу України, зокрема те, що засуджені залишаються громадянами України, і на них поширюються всі права громадянина і людини, законні інтереси та юридичні обов’язки, як і на інших громадян, за винятком обмежень, які залежали від покарання призначених вироком суду.

Також Сергій Іванов розповів про порядок надання правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, а також у кримінальних справах – свідкам та потерпілим (адвокат за рахунок держави призначається місцевими центрами, а Регіональні надають законного представника – підозрюваним).

Також до відома присутніх громадян була доведена інформація про функціонування контактного центру «юридичні консультації по телефону», де за телефоном 0-800-213-103 можна отримати юридичні консультації.

 

Лебединське бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29 тел. (05445) 2-14-12.