назад

У Глухові відкрито черговий дистанційний пункт правової допомоги

ShM 2017 08 21  hluhiv distanion 1З метою реалізації прав громадян на безоплатну правову допомогу фахівцями Глухівського бюро правової допомоги 21 серпня у приміщенні Баницької сільської ради відкрито дистанційний пункт правової допомоги.

Дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги – це точка доступу до безоплатної правової допомоги, що функціонує на постійній основі в приміщенні сільської ради для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин не мають можливості оперативно звернутися до Глухівського бюро правової допомоги.

Прийшовши до дистанційного пункту кожен, хто потребує безоплатної правової допомоги, має право: дистанційно проконсультуватися з фахівцями бюро, отримати інформацію про місцезнаходження відповідного центру, а також дізнатися про види послуг, які там надаються; перевірити свою належність до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

У ході роботи дистанційного пункту начальником Глухівського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богданом Балицьким надана консультація мешканці села Баничі, яка першою мала можливість отримати правову допомогу за допомогою скайп-зв’язку та звернувся з питанням щодо порядку розрахунку розміру орендної плати .

«Законом України «Про оренду землі» визначені істотні умовами договору оренди землі є: об’єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки); строк дії договору оренди; орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду та відповідальності за її несплату. Орендна плата за використання земельних ділянок визначається відповідно до ст.288 Податкового кодексу України. При цьому річний розмір орендної плати встановлюється в межах від 3 до 12 відсотків нормативної грошової оцінки. Зміна річного розміру орендної плати залежить від затвердження нової нормативної грошової оцінки по населеному пункту і від величини коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель, на який індексується нормативна грошова оцінка (в 2016 році коефіцієнт індексації склав 1,443 відсотка)», – зазначив Богдан Балицький.

 

Звертатися за правовою допомогою жителям м. Глухів та Глухівського району можна за адресою: вул. Шевченка, 4, м. Глухів. Телефон: (05444) 7-07-20, відділ «Глухівське бюро правової допомоги».