назад

Мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги для боротьби з аграрним рейдерством розпочали свою роботу

20954084 1458413054234812 6543560417149437609 nЗа дорученням Міністерства юстиції України Регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з територіальними органами юстиції створені мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги, які  виїзджають у сільскі місцевості та проводять консультування населення щодо способів убезпечення від агрорейдерства.

       Мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги будуть працювати протягом двох місяців на території Запорізької та Донецької областей, інформація щодо їх діяльність буде висвітлюватись на офіційному веб-сайті Регіонального центру: http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/  та офіційній сторінці РЦ у  Facebook: https://www.facebook.com/donetsk.zaporizhzhya.legalaid.zp.ua/.

       Під час роботи зазначених мобільних точок кожний охочий матиме змогу проконсультуватися з питань щодо земельних правовідносин та отримати відповіді на будь-які питання правового характеру.

       17 та 19 серпня вже відбулися перші консультативні прийоми у  Сергіївській сільській раді (Донеччина) та у Якимівському бюро правової допомоги, що на Запоріжжі.

      20934935 661193877421055 2198201293623363794 o У Сергіївській сільській раді консультування місцевих жителів з питань захисту прав власності громадян України за землю провели представники Краматорського місцевого центру з надання БВПД, Слов’янського бюро правової допомоги та представники Слов’янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції У Донецькій області. Питання, з якими селяни звернулись за правовою допомогою, стосувались умов  розірвання договорів оренди земельних ділянок (паїв), права постійного користування земельною ділянкою, порядку прийняття спадщини у вигляді земельного паю тощо.

         В рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» на базі Якимівського бюро правової допомоги працівники Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно с представниками Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області провели мобільно консультативний пункт доступу громадян до системи безоплатної правової допомоги (щодо земельних правовідносин). Найактуальнішими питаннями, які цікавили громадян стосувалися порядку отримання земельної ділянки, державної реєстрація права власності на земельну ділянку, а також роз’яснення порядку звернення до антирейдерського штабу.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги:

  • Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, 99

– – ел.адреса: melitopol.zaporizhya@legalaid.zp.ua

  • Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20

– ел.адреса: kramatorsk.donetsk@legalaid.dn.ua

Єдиний телефонний номер системи

безоплатної правової допомоги : 0-800-21-31-03