назад

210318  2

Фахівці Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Лис та Тетяна Точинська взяли участь у засіданні круглого столу «Правове виховання молоді в районі та запобігання злочинності», який  організовано Громадською радою при Кременецькій РДА та її очільницею – доктором історичних наук, професором Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка Іриною Скакальською.

До роботи круглого столу були також залучені голова Кременецької районної державної адміністрації Володимир  Козубський, заступник голови Кременецької районної державної адміністрації Вячеслав  Онишкевич, інспектор ювенальної превенції Кременецького відділу ГУНП в Тернопільській області Руслана  Міщук, начальник Кременецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла  Злочевська, головний спеціаліст відділу освіти Кременецької міської ради Тетяна  Касьянчук.

Мета заходу полягала у координуванні діяльності установ освіти з правоохоронними органами, місцевим  центром та  центром  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питань попередження правопорушень серед молоді, підвищення рівня правової культури та правової свідомості учнів.

210318  1

Інтегратор місцевого центру Ярослав  Лис розповів присутнім про роботу місцевого центру, яка спрямована на підвищення правової культури та правової обізнаності  молодого покоління. «Робота місцевого центру полягає у проведенні інформаційно-роз’яснювальних заходів, годин правових знань, бесід на правову тематику та круглих столів із залученням до їх роботи  молоді». – Повідомив Ярослав  Лис.

Тетяна  Точинська розповіла присутнім, що, на жаль, до місцевого центру за отриманням правових консультацій та роз’яснень звертається дуже мало молодих, неповнолітніх осіб. Так, у 2017 році до місцевого центру  звернулося 1548 осіб, які є жителями м. Кременець та Кременецького району, з них лише 28 звернень надійшло від осіб, які не досягли вісімнадцятирічного віку.

«З якими ж питаннями звертаються неповнолітні до фахівців центру? – закликала до діалогу Тетяна  Точинська.  –  Зазвичай – із питаннями соціального забезпечення, спадкового та сімейного права, а саме: порядку отримання соціально незахищеними категоріями учнів та студентів соціальних стипендій, спадкування майна та надання права на шлюб».

Під час проведення заходу розповсюджено буклети «Я МАЮ ПРАВО!» та інформаційні матеріали з питань захисту прав громадян, а також брошури з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Нагадуємо, що до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка, 59А; тел.: (03546) 2 52 33, або за допомогою скайп-зв’язку: kremeneckiy_mc.

Бюро правової допомоги Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюють за адресами:

Збаразьке бюро правової допомоги —  м. Збараж, вул. Шолом-Алейхема, 19;

Зборівське бюро правової допомоги —  м. Зборів, вул. Б.Хмельницького, 47;

Лановецьке бюро правової допомоги —  м. Ланівці, вул. Незалежності, 20а;

Шумське бюро правової допомоги —  м. Шумськ, вул. Шевченка, 3.

ДОВІДКОВО: в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.