назад

Знання, які потрібні кожному: лекції та консультації

LR3Системний підхід до підвищення рівня правової культури українців у подальшому сприяє ефективній реалізації прав, свобод і обов’язків громадян. Тому фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги регулярно читають правопросвітницькі лекції та надають фахові юридичні консультації. Про найцікавіші заходи, читайте у нашому огляді.

21 березня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська провела навчання для працівників відділів сім’ї, молоді та спорту Житомирської області у центрі підвищення кваліфікації державних службовців. Вона розповіла про головні зміни в законодавстві України щодо механізмів запобігання та протидії домашньому та гендерному насильству. Аби розповідь була цікавою та зрозумілою вона використала презентацію, яку сама розробила. Наталія Радушинська розповіла присутнім про систему безоплатної вторинної правової допомоги, ознайомила з процедурою призначення адвоката за державний кошт.

LR5
26 березня в.о. директора Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Коваль та головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирської області Наталія Ярошенко взяли участь у роботі юридичного майданчику на базі Житомирської загальноосвітньої школи № 8.

LR4
Насамперед присутні дізнались про систему безоплатної правової допомоги. Нагадаємо, що надання безоплатної правової допомоги – це соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав. Наталія Ярошенко розповіла про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, куди звертатися для її отримання. Також всі бажаючі могли отримати правові консультації з різноманітних питань.

LR6
26 березня начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирської області Олена Вовнюк взяла участь у лекторії при Головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області. Цього разу на правопросвітницьку лекцію завітали учні 10-х класів ЗОШ №27. Вона розповіла школярам про те, що починаючи з січня цього року розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги всім дітям.
Учням також розповіли про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!».

LR2
27 березня головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирської області Наталія Ярошенко та заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Поліщук проводили консультування громадян у дистанційному пункті доступу до безоплатної правової допомоги, який знаходиться у Житомирському міському центрі зайнятості.
Найчастіше громадяни зверталися з питаннями соціального забезпечення та вирішення трудових спорів.

LR1

{module РЦ}

{module Житомирський МЦ}