назад

Правові консультації у місті Чорноморськ

chernomorsk 202 листопада 2017 року для керівників аграрних підприємств міста Чорноморська на базі виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області організували захід з антирейдерських питань. Також у цей день відбулося консультування громадян у рамках проекту “Я МАЮ ПРАВО!” та лекція для студентів та курсантів Чорноморського морського коледжу Одеського національного морського університету.

Учасники заходу на базі виконавчого комітету Чорноморської міської ради мали змогу поспілкуватися з в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області Спіріною О.А. та головними спеціалістами Левченко Д.С. та Шакаль А.В.

Присутніх проінформували про порядок дій при виявленні спроб рейдерства та про роботу регіонального оперативного штабу для боротьби з рейдерством в Одеській області. Також, представники мобільної групи надали відповіді на запитання щодо інформування у разі зміни статусу об’єктів нерухомого майна у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, щодо порядоку розгляду скарг на рішення, дії, бездіяльність  державних реєстраторів Комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, тощо.

По закінченню зустрічі у м. Чорноморськ начальник Чорноморського бюро правової допомоги Першого одеського місцевого центру з надання БВПД Ганна Стемковська прийняла участь у консультуванні громадян у рамках проекту “Я МАЮ ПРАВО!”.

chernomorsk 2

chernomorsk 4

Даний проект ініційований Міністерством Юстиції України та спрямований на підвищення юридичної грамотності громадян України та формування нової правової культури в суспільстві. «На сьогоднішній день найбільш актуальними питаннями громадян є такі, як захист прав власності і боротьба з корупцією у ВНЗ. У зв’язку з цим, Міністерством Юстиції розроблений відповідний інформаційний матеріал, з яким можуть ознайомитися всі бажаючі», – розповіла начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та освіти Головного територіального управління юстиції  в Одеській області Надія Швець.

Також для студентів та курсантів Чорноморського морського коледжу Одеського національного морського університету відбулась лекція під назвою “Заліковка без грошей”, під час якої всі присутні ознайомились з проблематикою сучасного справедливого доступу до освіти та якими способами можливо захищати себе, до яких органів слід звертатись під час виникнення корупційних правопорушень. Під час заходу головний спеціаліст Чорноморського бюро правової допомоги Олександр Скуратовський  розповів присутнім про систему безоплатної вторинної правової допомоги та про діяльність бюро.

chernomorsk 5

chernomorsk 1

За правовою допомогою можна звернутися до Чорноморського бюро правової допомоги за адресою: м. Чорноморськ, вул. 1 Травня, 3, кім. 305, прим. 105. Телефон: (04868) 50-2-26.