назад

Правові питання, з якими можуть зіштовхнутися батьки, обговорили під час семінару в Шепетівці

Семінар в межах інформаційної кампанії «Відповідальне батьківство» провела 10 липня для працівників Шепетівського міськрайонного відділу ДРАЦС юристка Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з очільницею відділу.

Правові питання, з якими можуть зіштовхнутися батьки та опікуни, що виховують дітей, розглянули під час семінару на тему «Відповідальне батьківство» працівники Шепетівського міськрайонного відділу ДРАЦС. Провели семінар заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги місцевого центру Юлія Школьнік та начальниця відділу ДРАЦС Олена Кость.

«Треба зазначити, що такий формат семінару дає можливість більш детально обговорити питання, які виникають при взаємодії центру та відділу ДРАЦС, під час виконання ними своїх повноважень, а також визначити оптимальні шляхи для вирішення проблем, з якими звертаються громадяни», – наголосила юристка місцевого центру.

Під час семінару Юлія Школьнік розповіла про податкову знижку на розвиток дитини та порядок її оформлення, порядок відшкодування витрат на муніципальну няню для дитини до трьох років, про право дитини на аліменти. Порядок реєстрації новонародженої дитини, якщо вона народилася поза закладом охорони здоров’я, та реєстрацію місця проживання дитини через органи ДРАЦС розглянули разом із Оленою Кость. Насамкінець обговорили плани щодо реалізації спільних заходів в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!»