назад
13.12.18

«Правову Вікіпедію» презентували у Вінниці

13 12 18 w

До тижня права у Вінниці представили інформаційну базу WikiLegalAid, що функціонує за принципом Wikipedia та створена для посилення правової обізнаності громадян.

Презентація довідково-інформаційної платформи відбулася в Регіональному центрі з надання безоплатної правової допомоги.

Як зазначила заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дар’я Божнюк, платформа WikiLegalAid створена за підтримки міжнародних партерів та Міністерства юстиції і відкрита для загального користування. Пані Дар’я зазначила, що база правових консультацій WikiLegalAid містить відповіді на юридичні запитання, з якими найчастіше звертаються люди до системи безоплатної правової допомоги. WikiLegalAid містить 1400 правових консультацій.

Фахівці пояснюють, що система запроваджується для того, щоб людям стало простіше отримувати правову допомогу – скориставшись окремим ресурсом юридичних консультацій. Функціонування такої бази допоможе пересічним громадянам самостійно знайти відповіді на ряд правових питань і зекономити час та гроші, адже крім правових консультацій, база містить зразки документів та приклади їх заповнення.wiki t

WikiLegalAid – це результат роботи великої кількості людей. З відкриттям цієї бази люди в Україні отримають ще один інструмент, аби дізнаватися про свої права та захищати їх.

Посилання на базу правових консультацій: http://wiki.legalaid.gov.ua

Нагадуємо, Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106