назад

«Правовий десант» пройшов у м. Дрогобич

Stryi Drogobuch1Фахівці Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в тому числі й працівники бюро правової допомоги, взяли участь у правовому десанті, який минулого тижня пройшов у Дрогобичі.

Так, учні Дрогобицької школи № 9 стали учасниками правознавчої майстерки та вікторини «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх», а мешканці соціального центру матері й дитини – інформаційно – консультативної сесії «Ваші права та соціальні гарантії».

Окрім того у Дрогобичі та Стебнику мешканці та гості цих міст мали можливість ознайомитися із діяльністю центрів та бюро правової допомоги, прокуратури, поліції та уповноваженого ВРУ із прав людини, отримавши буклет «Захистимо Ваші права спільними зусиллями».

Під час вуличного навчання працівники центру порадили працівникам ринках, що слід працевлаштовуватися легально та користуватися усіма правами працівника.

Stryi Drogobych

Насамкінець робочого дня відбувся не менш важливий захід «Я зможу: соціально – правові можливості для самореалізації у громаді» (з фокусом на внутрішньо переміщених осіб).

Співорганізаторами цього заходу стали громадська організація «Молодіжна Альтернатива» та Стрийський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Варто зазначити, що він складався із кількох етапів: «Порадника» за методом «відкритого простору», під час якого були напрацьовані пропозиції для внутрішньо переміщених осіб, влади та громадських організацій щодо інтеграції ВПО у громаду; круглого столу, під час якого обговорювались соціально – правові можливості ВПО; презентацій успішних історій ВПО.

Stryi Drogobuch3

У зазначеному заході взяли участь: керівники Бориславського, Дрогобицького, Стебницького та Трускавецького центрів зайнятості, працівники служби у справах дітей Дрогобицької міської ради, фахівці центрів соціальних служб для сім`ї дітей та молоді, спеціалісти від освіти, депутати Дрогобицької міської ради, лідери громадських організацій, представники ЗМІ та внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Стрийському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Стрий, вул. О. Бачинської, 1А; конт. тел. (0245)7-01-44.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській  області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).