назад

Правозахисниця з Чернігівщини допомогла чоловіку оформити право власності на спадкове нерухоме майно

KornienkoАдвокат Тетяна Корнієнко допомогла клієнту, у якого були відсутні правовстановлюючі документи на спадкове майно, в судовому порядку визнати право власності за заповітом.

До Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся клієнт з проханням вирішити життєву ситуацію, в якій він опинився. Чоловік розповів, що після смерті його матері відкрилась спадщина, до складу якої входить житловий будинок з надвірними будівлями. Він є спадкоємцем всього майна за заповітом. Фактично прийнявши спадщину, клієнт звернувся до Менської районної державної нотаріальної контори із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину на нерухоме майно, однак йому відмовили у видачі свідоцтва через відсутність правовстановлюючих документів на спадкове майно.
Місцевий центр з надання БВПД видав доручення адвокату Тетяні Корнієнко від 08.11.2016 р. № 3-112/16 для представництва інтересів чоловіка. Отримавши доручення Менського місцевого центру, адвокат зустрілася з клієнтом, дослідила обставини справи та роз’яснила йому, що необхідно визнавати право власності на житловий будинок з надвірними будівлями у судовому порядку. Адвокат склала позовну заяву про визнання права власності на спадкове нерухоме майно. Її правова позиція ґрунтувалася на тому, що будівництво будинку та та розташованих поряд з ним надвірних споруд було завершено до набрання чинності Цивільним кодексом України в редакції 2003 року, а чинне та той час законодавство не передбачало обов’язкової державної реєстрації новозбудованого домогосподарства. Самовільно збудованими вони також не являються так як будувалися і реєструвалися згідно з вимогами діючого на той час законодавства. У судовому засіданні позивач та його представник підтримали подану позовну заяву, просили її задовольнити.
13 лютого 2017 року Менський районний суд Чернігівської області вирішив позовну заяву задовольнити та визнати за клієнтом право власності на спадкове нерухоме майно за заповітом.
Звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД за адресою:
м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.