назад

Внутрішньо переміщені особи Великобагачанського району отримали правову допомогу

05042017priiom VPO

05 квітня 2017 року на базі Великобагачанського районного центрусоціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся семінар для вимушено переміщених осіб на тему: «Право на допомогу ВПО».

В семінарі взяли участь юрист проекту «Правовий захист населення, постраждалого від конфлікту», що впроваджується Данською радою у справах біженців у партнерстві з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини за фінансової підтримки Відділу надання допомоги при надзвичайних ситуаціях Агентства США з міжнародного розвитку (OFDA/USAID) Юлія Плужник, начальник відділу правопросвітництва Першого полтавського МЦ з надання БВПД Тетяна Ражик та заступник начальника Великобагачанського бюро правової допомоги Лариса Шарко.

Під час семінару, внутрішньо переміщені особи ознайомились з питаннями забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб з числа ВПО, реалізації та захисту своїх конституційних права, а також мали змогу отримати відповіді з конкретного питання.

По закінченню семінару Юлія Плужник, Тетяна Ражик та Лариса Шарко провели спільне консультування громадян з числа ВПО, зокрема з питань отримання щомісячної адресної та одноразової допомоги.

До організаторів заходу зверталися особи, які потребували роз’яснення з питань щодо отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, отримання соціальних гарантій та пільг, працевлаштування або зміни місця роботи, відновлення втрачених документів, дотримання законодавства про працю, зайнятість населення тощо.

У зв’язку з великою кількістю запитань та необхідність підвищення правової спроможності такої категорії населення як ВПО, фахівці місцевого центру спільно із партнерами будуть проводити такі заходи роз”яснюючого характеру, надання безоплатних консультацій, юридичної та адвокатської допомоги переселенцям, заручившись підтримкою керівників району.

Нагадуємо, що Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.

Великобагачанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. В.Багачка, вул. Леніна, 19-А, тел. (05345) 91-426.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.  Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.