назад
19.05.17

Представник Шосткинського місцевого місцевого центру прийняла участь в засіданні ради ветеранів і учасників АТО

ShM 2017 05 18 RADA VETERANIV AT0    118 травня з метою забезпечення вільного та рівного доступу пільгових категорій громадян до безоплатної правової допомоги інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна прийняла участь у засіданні ради ветеранів та учасників антитерористичної операції, яке відбулося в приміщенні Шосткинської районної державної адміністрації.Засідання відбулося за участі: голови ради ветеранів і учасників АТО при Шосткинській районній державній адміністрації Ігора Волинця, голови громадської організації «Рада ветеранів  та учасників АТО Шосткинського району» Олександра Тарасенко та  учасників АТО та членів їх сімей.

У ході зустрічі відбулася невимушене обговорення питань: стан надання пільг, передбачених чинним законодавством для учасників АТО, організація  співпраці з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та організація допомоги у вирішенні невідкладних проблем.

«На сьогоднішній день на обліку в Шосткинському районі стоїть 126 учасників АТО. З них отримали пільги на житлово-комунальні послуги – 98 осіб, пільги на тверде паливо – 45 осіб, скраплений газ – 5, путівки на санаторне-курортне лікування – 8, матеріальну допомогу – 4. Рада ветеранів всіляко допомагає учасникам АТО та членам їх сімей як морально так і матеріально», – повідомив присутніх голова ради ветеранів і учасників АТО Ігор Волинець.

Інтегратор Шосткинського МЦ Юлія Зацаринна розповіла присутнім про особливості надання безоплатної вторинної правової допомоги учасникам бойових дій, типові питання з якими учасники АТО звертаються до центру та шляхи їх вирішення, діяльність мобільних пунктів для учасників АТО.

ShM 2017 05 18 RADA VETERANIV AT0    2

 «Учасники АТО звертаються з найбільш актуальними питаннями як отримання   одноразової грошової допомоги, встановлення статусу учасника бойових дій, отримання земельних ділянок,щодо безкоштовного проживання дитини учасника бойових дій, отримання путівки на оздоровлення, стягнення заборгованості по кредиту, порядку звільнення з роботи учасника АТО», – зазначила Юлія Зацаринна.

В ході засіданні учасники АТО задавали питання доповідачам, які стосувалися порядку отримання земельних ділянок в сільській місцевості, черговості квартирного обліку, пільгового навчання в автошколі тощо. На всі запитання були надані вичерпні відповіді.

 

Довідково: Шосткинський місцевий знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. 7-30-94, 7-28-05.