назад

Представники «мобільних точок доступу» до БВПД працювали на Охтирщині

OkM 2017 08 21 grun chernechuna  221 серпня представники «мобільних точок доступу» до системи безоплатної вторинної правової допомоги, що діють за дорученням міністра юстиції України Павла Петренка здійснили виїзд до Грунської об’єднаної територіальної громади та Чернеччинської сільської ради, що на Охтирщині.

Цього разу до складу робочої групи ввійшли начальник відділу забезпечення роботи контактного центру Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олексій Рибалка, директор Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамара Козир, заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Іван Острих, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БВПД Марина Лапоног та представники Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

OkM 2017 08 21 grun chernechuna  30

OkM 2017 08 21 grun chernechuna  1

Загалом спеціалістами «мобільних точок доступу» до БВПД проконсультували 12 осіб. Робота проводилася як в формі консультування в групі, так і посередництвом особистих прийомів громадян.

OkM 2017 08 21 grun chernechuna  27

OkM 2017 08 21 grun chernechuna  33

Питання, що найчастіше звучали в момент діяльності робочої групи стосувалися:

– оформлення переданої в приватну власність земельної ділянки

– одержання допомоги одинокій матері

– щодо призначення пільгових пенсій

– щодо скорочення чисельності працівників тощо.

Під час роботи представники «мобільних точок доступу» до БВПД проінформували присутніх щодо контактних даних центрів та бюро правової допомоги, до яких можна звернутися для отримання правової допомоги.

Наступний виїзд «мобільних точок доступу» до БВПД відбудеться 29 серпня. Робоча група здійснюватиме консультування громадян у Березівській об’єднаній територіальній громаді та Баницькій сільській раді.

Нагадаємо, що 11 серпня розпочали роботу «мобільні точки доступу» до системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Наступні дві місяці спеціалісти інформуватимуть громадськість щодо захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення їх майна та оперативного надання безоплатної правової допомоги.

Уважно слідкуйте за графіком виїздів «мобільних точок доступу» системи БВПД та не упустіть можливість отримати кваліфіковану допомогу.