назад

Представники Першого дніпропетровського місцевого центру беруть активну участь у розвитку громадянського суспільства Дніпропетровщини

4Наприкінці червня 2017 року у м. Дніпрі пройшла Стратегічна сесія з формування плану реалізації Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Дніпропетровській області. Участь у заході взяли провідні громадські організації регіону, співробітники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також представники Першого Дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Проект програми розроблявся за активної участі представників громадянського суспільства, у співпраці із Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської обласної державної адміністрації та депутатами Дніпропетровської обласної ради.В основу програми покладено пропозиції активістів, сформульовані під час минулорічної Стратегічної сесії, яка пройшла 26 серпня 2016року. Протягом серпня-листопада 2016 року у нашій області була створена одна з кращих регіональних програм розвитку громадянського суспільства.

Результатом спільної роботи стало затвердження 2 грудня 2016 року під час 7 сесії VII скликання Дніпропетровської обласної ради Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Дніпропетровській області на 2017 – 2020 роки.Загальний бюджет Програми на 4 роки становить 11 млн. 243 тис. грн.

У 2017 році громадські організації вже провели значну кількість конференцій, семінарів, тренінгів, громадських експертиз, моніторингів та стратегічних сесій за власні кошти та за кошти донорів, що дає підстави для впевненості в успішному формуванні плану реалізації Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Дніпропетровській області.

Спільна робота у цьому напрямку дозволяє налагоджувати громадсько-державне партнерство і посилювати роль громадянського суспільства шляхом залучення потенціалу його організацій до процесів вирішення питань місцевого значення.

Перший дніпропетровський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0800213103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}news/2017/07/5{/gallery}