назад
20.10.16

Представники системи БПД взяли участь у Регіональному Форумі «Новий Суспільний Договір – Незалежність – Справедливість – Довіра»

fg56Фахівці Кіровоградського місцевого центру розповіли про систему безоплатної правової допомоги під час третього Регіонального Форуму, який відбувся 12 жовтня 2016 року у Кропивницькому, в приміщенні Торгово-промислової палати.
У роботі Регіонального Форуму взяли участь фахівці Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Олена Морозова та Тетяна Тур. Також присутніми були регіональні представники різних соціальних груп, експерти-конституціоналісти, правозахисники, представники профспілок, посольств, народні депутати.
Метою заходу було ознайомлення присутніх з ключовими питаннями та принципами широкого неполітичного процесу створення «Нового суспільного договору», як виходу з кризи нашої держави. Зокрема на форумі обговорювались питання економічного, політичного, правового характеру щодо поліпшення якості життя кожного громадянина.
Олена Морозова, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, розповіла присутнім про те, що безоплатна правова допомога – соціальна програма Уряду України, яка спрямована на забезпечення рівного доступу громадян до правосуддя.
Мешканці міста Кропивницького та Кіровоградського району мають можливість безоплатно проконсультуватися з фахівцями місцевих центрів та адвокатами, а також відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 17 червня 2016 року №1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» подати документи для реєстрації громадських формувань до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Тетяна Тур повідомила, що основними завдання Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги є розгляд звернень осіб про надання безоплатної первинної правової допомоги, надання правової інформації, консультації і роз’яснення з правових питань, забезпечення складення заяв, скарг та інших документів правового характеру, забезпечення відвідування осіб, зокрема одиноких, похилого віку, з обмеженими фізичними можливостями, за місцем їх перебування з метою надання зазначеним особам безоплатної правової допомоги тощо.
Також головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги наголосила на тому, що основними аспектами діяльності бюро правової допомоги є надання безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, правопросвітництво на рівні територіальних громад та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.
Наприкінці заходу фахівці Кіровоградського місцевого центру з надання БВПД поширили серед присутніх буклети з інформацією про те, де можна отримати правову допомогу.
До Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  можна звернутися за адресою:
м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53
Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00 год.
Тел.:(095)87-662-33, (0522) 32-08-24
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.
Адреси та графік роботи бюро правової допомоги:
Компаніївське бюро правової допомоги
смт Компаніївка, вул. Паркова, 4
Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00 год.
Новомиргородське бюро правової допомоги
м. Новомиргород, вул. Соборності, 106
Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00 год.
Новгородське бюро правової допомоги
смт Новгородка, вул. Центральна, 1
Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00 год.
Устинівське бюро правової допомоги
смт Устинівка, вул. Благодатна, 1
Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00 год.
Долинське бюро правової допомоги 
м. Долинська, вул. Шевченка, 59
Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00 год.