назад

Представники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області взяли участь у тренінгу для правозахисників Півдня України

17 травня 2016 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Сандул В.М. і начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Царьова В.М. на запрошення Миколаївського громадського центру з моніторингу дотримання прав людини взяли участь у тренінгу для молодих правозахисників із Миколаєва, Херсону та Одеси, який організований громадською організацією «Асоціація ЛГБТ «Ліга».

Виступ Віктора Сандула був присвячений роботі із союзниками та плануванню спільної активності Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області з Управлінням Державної пенітенціарної служби у Миколаївській області, Миколаївським обласним громадським рухом «Пенітенціарна ініціатива» та Всеукраїнською благодійною організацією «Ініціатива заради життя» в рамках діяльності, передбаченої Меморандумом про взаємопорозуміння і спільні дії з питань захисту прав уразливих груп засуджених від 6 листопада 2015 року. Також обговорені нагальні питання надання безоплатної правової допомоги, наведено приклади механізмів співпраці та обміну інформацією між центрами з надання БВПД та органами місцевого самоврядування, державної влади і громадськими організаціями Миколаївської області. Крім цього, присутнім доведено інформацію про створення бюро правової допомоги, їх функції, а також про конкурс на заміщення вакантних посад начальників/заступників зазначених бюро та про можливість прийняти в них участь.

В свою чергу, Вікторія Царьова поділилась з учасниками тренінгу практичними рекомендаціями та розповіла про співпрацю Першого миколаївського місцевого центру з державними структурами та громадськими організаціями Миколаївської області. Підсумовуючи свій виступ Вікторія Царьова поінформувала присутніх про провайдерів, з якими Перший миколаївській місцевий центр уклав договори та меморандуми про взаємне співробітництво.

 

Захід проводився в рамках проекту «Надання повноважень ЛГБТ організаціям і моніторинг дотримання прав людини, як інструмент протидії дискримінації та насильства проти ЛГБТ в Україні”.