назад

Про адміністративні стягнення говорили в автошколі у Охтирці

OkM 170307  017 березня 2017 року для осіб, що навчаються у автошколі «Охтирський навчально-спортивний центр ТСОУ» спеціалісти Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіли під час лекції про адміністративні стягнення.

Розпочав заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Іван ОСТРИХ, який розповів про види адміністративних стягнень, а саме: попередження, штраф, оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення чи безпосереднім об’єктом адміністративного правопорушення, конфіскація предмета, позбавлення спеціального права (керування транспортним засобом), виправні роботи, адміністративний арешт та, інколи, видворення за межі України за грубе порушення правопорядку.

Він детально зупинився на оплатному вилученні предмета. «Стаття 28 Кодексу законів про адміністративні правопорушення передбачає оплатне вилучення предмета та полягає у тому, що примусове виручення відбувається за рішенням суду і наступній реалізації з передачею врученої суми колишньому власникові з відрахуванням виплат по реалізації вилученого предмета. А конфіскація предмета полягає у примусовій безоплатній передачі предмета у власність держави за рішенням суду. Така конфіскація можлива, якщо предмет є у власності громадянина», – зазначив Іван ОСТРИХ.

OkM 170307  02

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Марина ЛАПОНОГ повідомила присутніх про таке адміністративне стягнення, як позбавлення спеціального права: «Позбавлення права керування засобами транспорту може застосовуватися до осіб, які користуються цими засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, або під впливом лікарських препаратів, ухилення від огляду на наявність алкогольного, наркотичного чи іншого, що перебувають під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу. Позбавлення права керування транспортиним засобом застосовується на строк до 3 років, а за грубе чи повторне порушення – до 10 років».

Присутніх закликали добре освоїти правила дорожнього руху, тому що скоро вони стануть повноцінними учасниками дорожнього руху.

 

Звертайтеся у разі потреби за юридичними консультаціями до Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) вул. Перемоги, 13, т. (05446) 4-22-23.