назад

Про безоплатну правову допомомогу поінформовано жителів Воскресенської сільської ради Буринського району

KoM 2017 24 03 Voskresenka24 березня, з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги населення, головний спеціаліст Буринського бюро правової допомоги Марія БОНДАРЕНКО здійснила робочий візит до села Воскресенка Буринського району. В ході  зустрічі з сільським головою Сергієм ГНІДЕНКОМ було обговорено наступні питання: інформування населення про діяльність бюро правової допомоги;

підвищення рівня правової обізнаності сільського населення про свої права; право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, а також, можливості  отримання. Спеціалістом були роз’яснені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які набрали чинності 05 січня 2017 року, надано інформацію стосовно підходів до визначення рівня малозабезпеченості – відтепер враховується середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було у минулому році, особа матиме таке право, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів. Внутрішньо переміщені особи мають змогу скористатися усіма видами правових послуг. Для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій, передбачена соціальна гарантія. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни та особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надається не лише з питань  соціального захисту, а з будь-яких  правових питань.

KoM 2017 24 03 Voskresenka1

Також було роз’яснено про те, що послуги адвоката для представлення інтересів особи у суді, складання процесуальних документів є безкоштовними для громадян, проте праця адвоката оплачується державою. Цього ж дня для  учнів 9-11 класів Воскресенського навчально-виховного комплексу Марія Бондаренко прочитала лекцію «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх». Під час заходу учні ознайомилися з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження. «Щоб користуватися своїми правами та виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, потрібно знати і закони» – зазначила спеціаліст бюро, підводячи підсумки бесіди з учнями.  Школярі активно обговорювали питання адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх, задавали  питання лектору. Учням було пояснено основні аспекти безоплатної правової допомоги. Усім учасникам заходів були надані інформаційні буклети про правову допомогу та брошури «Дорожня карта воїна АТО».

KoM 2017 24 03 Voskresenka2

 

Довідково:

Для отримання безоплатної правової допомоги звертатися до відділу «Буринське бюро правової допомоги» Конотопського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги:
м. Буринь, площа Першотравнева, 20,

тел. (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70.

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0800 213 103